Er du god nok ??

 

Tænk du kan - og mærk forskellen!

Forleden stødte jeg på følgende citat : ”Uanset om du tror du kan, eller du tror du ikke kan, så får du ret” (Henry Ford). Det gav stof til eftertanke!
Hvordan tænker du om dig selv og det du kan? Har du lagt mærke til det ?
Ved at ændre den måde du tænker om dig selv på, kan du ændre dit syn og dermed din tro på dig selv.

Jeg er ikke god nok….

Ofte har jeg klienter, der siger: ”Jeg er ikke god nok til……” Men ved blot at fjerne to små ord, lyder denne sætning helt anderledes ”  Jeg er god  til…..”  og gør en stor forskel på dine tanker om dig selv.

Det lyder nemt, men det er som andre gamle vaner, der skal laves om.  Det handler om, at du tør tage en beslutning om, at du vil ændre dit syn på dig selv og bruge tid på at arbejde med dine tanker. Nogle gange kan det være mere trygt at have et negativt billede af sig selv – for hvad vil det positive føre med sig………

Men kom… 1, 2,3…..NU!  
Brug tid på at ligge mærke til, hvordan du tænker og begynde at ændre tankerne.  En for en ………
Sæt dig et mål og begynd at prøv at skrive dine tanker ned om det.  Prøv på papiret at vende de negative til positive og sig dem højt – det virker.  Gentag dem hverdag over et stykke tid og oplev, at du langsomt på den måde kan ændre dine tanker.

Særligt sensitive børn
Denne øvelse er ligeledes lærerig i forhold til dine sensitive børn, som nemt bliver påvirket af, hvordan personer omkring dem tænker og føler.

Så prøv at stoppe op! Hvordan tænker du om dit sensitive barn?  At hun er irriterende og kræver megen af din energi?  At han bare vil have opmærksomhed og ikke hører efter med vilje?
Dine tanker er indirekte med til at skabe dit kropssprog og den måde du taler dit barn, og dermed det deres billede af, hvordan de tror mor/far opfatter dem  i forskellige situationer.
Prøv derfor at lave samme øvelse i forhold til dit barn.

Træn dine tanker i at have fokus på det positive og sig de positive sætninger højt. På den måde vil du nemt og enkelt få et andet fokus i jeres hverdag, der er til gav for både store og små.

Mette


 

Joomla templates by a4joomla