Tør du stoppe op og mærke efter?

 

Tør du stoppe op og mærke efter –  også tage konsekvensen ???

 

Jeg sidder her til morgen  og læser en kronik i en af damebladene om en undersøgelse om, at 40 % af børn i dagens Danmark bliver passet 8 timer eller mere i institution hverdag. Som familievejleder burde jeg måske have en holdning til, at det er synd og nu må vi som forældre stoppe op og tage os sammen… det er ikke min opgave. Men temaet gir  ofte en anledning til meget dårlig samvittighed hos mange af de forældre jeg taler med. Men handler det om antallet af timerne eller noget helt andet ?

 

Ofte er det fordi man som familie er kommet for lagt væk fra de grundværdier som er vigtige for ena t lave efter.

 

Jeg vil i stedet gerne bede dig som at begynde at tænke over  hvor dan du prioriterer din tid og om det er i overensstemmelse med det du gerne vil ?

 

Jeg ved det er store spørgsmål, som hverken du eller jeg besvarer på i bilen på vej hjem far arbejde, men jeg møder rigtig mange mennesker både privat og professionel som ikke tør stoppe op og mærke efter, snakke med sin partner om sine grundværdier og om i hvor høj grad man efterlever dem.

 

Hvorfor er det nu så vigtigt kunne du spørge???

 

Jo fordi stressforskning viser, at hvis der kommer for lang afstand mellem dine grundværdier og det liv du lever her og nu- giver det anledning til stress og mistrivsel – både for dig selv og dine børn.

 

Ofte hører jeg forklaringer om en presset hverdag som ;  `Jamen jeg kan ikke arbejde mindre- vi har brug for pengene`, ` Det vigtige for os er ferierne – der er vi sammen´, Jeg er så træt, at jeg ikke orker at andet det mest basale når jeg kommer hjem` `Det er vigtigt ungerne går til 2 ting hver efter skole, for det gør de andre børn fra klassen`

 

INGEN ER RIGTIGE ELLER FORKERTE FORKLARINGER……

 

Jeg vil bare gerne bede dig som at stoppe op og tage kritisk stilling til hvordan du prioritere tingene i din hverdag og om de er sunde og gode for dig og din familie ?  Ofte er vi gode til at sige jA til en masse nyt, men får vi sagt NEJ til noget andet ?

 

Jeg tror nemlig på at vi altid har et valg – af en eller anden art – stort eller småt. Men vil du sige ja til noget nyt, bliver du  NØDT TIL AT SIGE FARVEL TIL NOGET ANDET”

 

Nogle gange tror vi, at noget gir os en masse, men faktisk dræner det . Et eksempel er en kvindelig klient der er medlem af skolebestyrelsen og forældrerådet i børnenes børnehave. Men hun havde hver dag en stor lyst til at bruge mere tid sammen med sine børn og mand. Efter en samtale fandt hun frem til, at hun troede hun gav børnene og sig selv en masse ved at være med i bestyrelserne, men faktisk ville hun gerne noget andet – hun stoppede op og fandt ud af hvad der var rigtigt for hende.

 

Hun besluttede sig for at stoppe i begge bestyrelser til trods for det gjorde ondt og mange prøvede at overtale hende. Hun fik dermed mere tid med ikke kun børnene , men også 2 ledige aftner om måneden til sig selv og kæreste tid.

 

Hvis det virkelig betyder meget for dig, at dit barn ikke skal passes 8 timer, at du gerne vil have mere tid med din kæreste eller helt syvende  … Så prøv at stop op, tag stilling og handle på det.

 

Nogle gange er det slet så svært, som du tror. Og en ting garanterer jeg – du bliver mere glad, positiv og får mere ro og energi – både en fordel for dig og din familie.

 

Joomla templates by a4joomla